Trump Tower Store

Mitt på Manhattan, granne med tidlösa Tiffany's, byggde legenariska affärsmannen Donald Trump sitt 58 våningar höga Trump Tower 1983, och det blev genast ett hypermodernt landmärke känt världen över. Byggnaden är unik i det att den innehåller både publika våningar med shopping, caféer och restauranger, hotellvåningar, kontorsplan där företag är hyresgäster, och våningsplan som bjuder exklusivt boende åt privatpersoner, de som har råd. Bland husets boende återfinns Bruce Willis, Jay-Z och Beyoncé och Janet Jackson, och du hittar naturligtvis Donald Trump själv i huset. Quatar Airways är ett av de företag som har sina kontor i byggnaden. 

Av de våningar som inte är öppna för allmänheten kunde man få se mer i tv-serien The Apprentice, där Donald Trump själv också hade en central roll då medverkande tävlade om att få bli hans lärling i verkliga livet.

De våningar som är öppna för allmänheten är ett fem våningar högt atrium med vattenfall och lyxiga marmorgolv, som hyser lyxbutiker och fina etablissemang såväl som ett Starbucks och flera restauranger.

Inredningen andas åttiotalets storslagna yuppieatmosfär och är en upplevelse i sig, trots att interiören kan kännas daterad såhär trettio år efter invigningen. Rosa marmor, mässing och sammet är dock alltid fascinerande. 

Trump Tower är ett populärt ställe att fly New Yorks hektiska gator under en varm sommardag för att ta en drink i baren, drinklistan är diger och utbudet matchar inredningen så att en kort paus här blir en upplevelse i sig under en shoppingdag i staden.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan