Tiffany & Co.

Tiffany & Co, ett av New Yorks absolut mest namnkunniga varuhus, känner vi igen från otaliga referenser i populärkulturen. Allra mest ifrån den klassiska scenen ur filmen Breakfast at Tiffany's från 1961, där huvudkaraktären Holly Golightly spelad av Audrey Hepburn intar sin frukost medan hon beundrar juvelerarbutiken Tiffany's skyltfönster. Då tår hon utanför flaggskeppsbutiken på Fifth Avenue, men Tiffany & Co har flera butiker världen över. Det är dock fortfarande butiken på Fifth Avenue man syftar på när man talar om Tiffany's, och den är nu ett självklart utflyktsmål för New Yorkresenärer, något man värnar med stolthet.

Butiken säljer diamanter och smycken i finaste kvalitet och här kan man se smycken man aldrig kommer i närheten av vanligtvis. Precis som Holly Golightly kan man dröja sig kvar framför Tiffany's världskända fönsterskyltningar, men inne i butiken finns mycket mer att se. 

Hit får man ta med sig den stora plånboken om man planerar att handla, men ett mer uppskattat frieri än det som innefattar en förlovningsring ifrån självaste Tiffany's får man nog leta efter. Just förlovningsringar är ett enormt sortiment, men på Tiffany's hittar du alla sorters smycken, och det är ädla stenar som är deras specialitet. Har du smycken du vill veta mer om kan du även boka en tid med deras diamantexperter för att få det värderat, och det finns inget bättre ställe att lämna in smycken för reparation.

Öppettider: Måndag till fredag 10:00 - 19:00, Söndag 12:00 - 18:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan