South Street Seaport

South Street Seaport är ett gammalt industriområde precis på Manhattans sydspets, som numera är ett sprudlande distrikt med shopping, evenemang och restauranger. Här finns South Street Mall, men också flera butiker runtom i området, och det anordnas mycket evenemang som festivaler och konserter här som drar besökare året om. Annars är området idealiskt som utflyktsmål under sommarhalvåret så man kan strosa omkring bland butiker och caféer läng kajerna och njuta av den vackra arkitekturen. 

Området har varit under renovering ett tag, och drabbdes även hårt av orkanen Sandy hösten 2012, så hur det kommer att se ut när sommarsäsongen kommer är fortfarande osäkert, men detta är ett område som förtjänar ett besök. Området lockar många turister och det har satt sin prägel men är samtidigt så månfacetterat att alla kan finna något här, och även New Yorkborna älskar sitt South Street Seaport och återkommer ofta för att njuta av omgivningarna och shoppa i gallerian eller beundra utsikten över Brooklyn på andra sidan vattnet.

Eftersom South Street Seaport ligger lite utanför de mest centrala delarna är här oftast inte heller lika trångt med besökare.

Gallerian har en food court som rekommenderas av många regelbundna besökare, såväl som ett par fristående restauranger i byggnaden.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan