Bloomingdale

Ett av de äldsta varuhusen i New York är Bloomingdale's som startades redan 1861 och sedan dess utvecklats till att bli ett av de mest välbesökta av de stora modevaruhusen längs New Yorks avenyer. Bloomingdale's har numera flera butiker runt om i USA utöver själva moderbutiken son legat på 59th Street sedan 1886.

När du kommer till Bloomingdale's träffar du genast på första tecknet på att detta varuhus är något speciellt, nämligen en garderob där du kan hänga in dina ytterkläder. Varuhuset är stort, och hyser flera restauranger och kaféer, så det kan vara bra att sätta av tid att spendera här. 

Behöver du vila fötterna men inte är hungrig kanske ett besök hos frisören som också huserar inne i varuhuset kan vara ett alternativ. Och visst ger det guldkant till shoppingen att strosa bland hyllorna när man är snygg och nyfixad i håret. Smink- och hudvårdsavdelningen är enorm och modeavdelningen har mängder av designers och märken i sitt sortiment.

Bloomingdale's är ett varuhus för de som har råd att shoppa i de övre prisklasserna, men ett besök bara för att insupa atmosfären. Varuhuset är känt för sina dekorationer kring högtider, och det blir trångt och hektiskt i julhandeln, men som turistmål är Bloomindale's en klassiker. 

Öppettider: Måndag till lördag 10:00 - 20:30, Söndag 10:00 - 21:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan