Bergdorf Goodman

Bergdorf Goodman är i själva verket två varuhus belägna mitt emot varandra på Fifth Avenue, Midtown Manhattan. Huvudbyggnaden, med de allra flesta avdelningarna har legat där sedan 1928, och 1990 öppnades en kompletterande butik för män mitt över gatan.

Bergdorf's, som det ofta kallas i folkmun, är ett varuhus med inriktning på lyxartiklar och det mesta ligger i den övre prisklassen. Bergdorf Goodman är ett av New Yorks absoluta flaggskepp och nämns ofta i populärkulturella referenser. Till exempel är det en av Carrie Bradshaws, huvudkaraktär i tv-serien Sex and The City, favoritbutiker.

Den större butiken består av nio våningar som innehåller kosmetik, accessoarer, europeiskt mode, designerbutiker, couture och päls, trendkläder, skor, tränings- och badkläder, underkläder, hem- och köksinredning, böcker, barnavdelning, brud och bröllop och på översta våningen ligger John Barrett Salon, en komplett skönhetssalong med frisörer, styling, manikyr, pedikyr och andra behandlingar.

Varuhuset tillhandahåller också personal shopper-tjänster, professionell sommarförvaring av pälsar, och två restauranger som ligger inuti varuhuset. Brudavdelningen erbjuder en heltäckande service av kläder, styling, hår och smink för både brudparet och deras bröllopsfölje och bland de designers som inkluderas finns Oscar de la Renta och Vera Wang.

På femte våningen hittar du contemporary ready-to-wear-avdelningen som har både kläder, skor och accessoarer för både vardag och fest, i något lägre prisklass än lyxmärkena men fortfarande av högsta kvalitet. Här hittar du bland annat svenska Acne och andra märken vi kan känna igen ifrån svenska butiker.

Öppettider: Måndag till fredag 11:30 - 20:00, Lördag 11:30 - 19:00, Söndag 12:00 - 17:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan