Per se

Restaurang Per se öppnades 2004 av kocken Thomas Keller och med hans handplockade personal. Detta var slutet på en flera år lång resa med förberedelser inför det som skulle bli Per se. Namnet Per se kommer ifrån uttrycket "per se". När Keller fick frågan om denna nya restaurang i New York skulle likna den han också ägde blev "per se" en del av svaret. Eftersom uttrycket återkom så frekvent på grund av den vanliga frågan blev det senare namnet på den nya restaurangen. 

Thomas Keller är den drivande kraften bakom restaurang Per se. Han är kock med lång erfarenhet och han äger just nu 8 olika restauranger i USA. Restaurangen The French Laundry som han tog över i Kalifornien har varit en stor grund till inspiration för Per se. De två restaurangerna hänger ihop så mycket att man valt att sätta upp en tv-skärm på Per se där man kan se köket i systerrestaurangen live. 

Maten på Per se har en stark koppling till de råvaror som den är uppbyggd av. Menyn är lång och avancerad. Här finns såväl enskilda rätter som de två färdiga menyerna på 9 rätter som görs om varje dag. 

Man kan märka av att restaurangen är av en högre klass, inte bara på urvalet till menyn utan också på den klädkod som finns. Det är kavaj som gäller för herrar, oavsett vilken tid p dagen man besöker restaurangen. Däremot finns inget krav på slips. 

Restaurangen Per se hittar man i det sydvästra hörnet av Central Park, på 10 Columbus Circle. Förbokningar till restaurangen kan man göra så långt som en månad i förväg och det är en god idé att ha framförhållning. Det går bra att boka bord för ett mindre antal gäster eller ett privat sällskap som vill ha ett enskilt utrymme. 

Öppettider: mån-sön 17.30 - 22.00, fre-sön 11.30 - 13.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan