Masa

Restaurang Masa i New York är namngett efter grundaren Masa, som ursprungligen är från Japan. Han jobbade en del i Japan och gjorde sig ett namn som kock, med speciell inriktning på sushi. Även hans New Yorkbaserade restaurang har fokus på sushi, men på ett sätt som de allra flesta aldrig upplevt. Känslan är finstämd, modern och med en kock som har ett sinne för detaljer. 

Den kände kocken öppnade eget i Los Angeles redan 1980. Det var först 2004 som Masa öppnade sin första restaurang i New York, när han sålt den han ägde i Los Angeles. 

Restaurang Masa har starka band med kockens japanska ursprung. Här fäster man orden umami och shibui till restaurangen. Umami betyder i förenklade uttryck att man vill presentera och lägga vikt vid smakerna från varje ingrediens. Shibui är ett annat uttryck som finns hos Masa, vilket innebär att man fokuserar på det enkla och ärliga. 

Restaurang Masa är väldigt speciell då menyn redan är bestämd. Det är en lång meny med många mindre rätter och stort fokus på råvarorna. Maten serveras i en lokal där man lagt ner mycket tid och energi på att skapa en viss stämning. Särskilt utvalda blommor och detaljer i bambu är några av de element som man möts av på denna sushi restaurang. 

Restaurang Masa hittar man på 10 Columbus Circle i New York. Detta är precis utanför Central Park och Broadway. 

Öppettider: mån-lör 18.00 - 21.00, tis-fre 12.00 - 13.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan