Le Cirque

Le Cirque är en restaurang med anor från 1970 talet. Den startades av Sirio Maccioni, som hade etablerat sig i New Yorks restaurangbransch. Denna entreprenör har sedan engagerat hela sin familj i projekt kring diverse restauranger. Alla de tre sönerna har valt att delta i pappans verksamheter.

Som man kanske kan gissa betyder Le Cirque cirkus på franska. Cirkustemat är också något som fortfarande går igenom i upplevelsen av restaurangen. Det handlar inte bara om spektakulär man utan också om hur restaurangen är designad och inredd. Cirkusen är på ett sätt ständigt närvarande, men inte som man kanske förväntat sig. 

Restaurangen har flyttat vid två tillfällen. 1997 blev den tidigare lokalen för liten och man valde att flytta till en något större, nämligen på New York Palace Hotel. 2004 var det sedan dags igen då man flyttade till Bloomberg Building. Här krävdes en del förberedelser och man kunde inte öppna restaurangen igen förrän 2006. 

Den nuvarande kocken på Le Cirque heter Olivier Reginensi, även om restaurangen fortfarande har den kända kopplingen till familjen Maccioni. 

Maten och vinet på Le Cirque är imponerande. Vinlistan är lång och man kan avnjuta det till maten eller i baren. Att välja ett vin kan bli en stor uppgift, då vinerna finns i ett högt vintorn vid baren. En upplevelse i sig själv. 

Trots att kvalitén är hög på Le Cirque, och att menyn ständigt är under utveckling, kan man komma undan med en mycket prisvärd måltid. Detta ska dock inte lura besökaren att det finns en lägre standard på vad som begärs av gästerna. Män som besöker restaurangen uppmanas att ha kavaj och samtidigt välja bort shorts och öppna skor i alla lägen. Även kvinnorna ombeds tänka på att klä upp sig inför sitt besök. 

Öppettider: mån-fre 11.30 - 23.00, lör 17.30 - 23.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan