Le Bernadin

Le Bernadin är en restaurang i New York med inspiration från en förlaga av samma restaurang i Paris. Denna öppnades av syskonen Maguy och Gilbert Le Coze. Den franska restaurangen öppnades på 1970-talet. När denna restaurang hade skapat sig ett stort namn i internationella sammanhang och då ägarna insåg att det fanns ett tydligt amerikanskt intresse för restaurangen bestämde man sig för att öppna i New York. Detta valde man att göra 1986. Restaurangen i New York var lika populär och skapade sig också ett namn bland de andra högkvalitativa restaurangerna. Även om Le Bernadin alltid har avgett en glamourös känsla så ville ägarna modernisera sin New York restaurang. Detta gjorde man 2011.

Le Bernadin har fått många bra recensioner. Man är också ensam om att ha fått New York Times recensioner med fyra stjärnor i mer än 15 år. Denna bedrift kan främst härledas till kocken Eric Ripert. Han har varit verksam på Le Bernadin i många år och är även delägare i restaurangen. 

Maten som man serverar på Le Bernadin är främst fokuserad på fisk och skaldjur. Endast ett fåtal rätter, förutom desserterna, har annat än fisk och skaldjur som huvudfokus. 

Le Bernadin hittar man mitt på Manhattan, på 155 West 51st Street. Restaurangen finns nära Broadway och dess enorma nöjesutbud. Vill man dyka upp på restaurangen för en middag eller lunch bör manliga besökare ha kavaj på sig. Väljer man att sitta i loungen är inte klädkoden lika strikt, men det är ändå att föredra att bära kavaj. Däremot behöver man inte ha slips på sig. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan