Jean Georges

Jean Georges är en restaurang som namngivits efter dessa grundare och huvudkock Jean George Vongerichten. Denna kända restaurang öppnade han 1997 i New York och får ständigt goda recensioner. Kocken blandar gärna fransk och amerikansk inspiration med de intryck som han själv plocka upp under vistelser i Asien. 

På Jean Georges är det inte säkert att du erbjuds samma meny vid besök under olika säsonger. Här är man nämligen väldigt engagerad i vad som erbjuds under specifika säsonger. Det blir lokala marknader som dikterar utbudet och som sedan förvandlas till något som man aldrig tidigare upplevt. Detta tillsammans med en inspirerad interiör och Central Park som bakgrund till de meterhöga fönstren blir besöket och miljön i sig själv en attraktion. 

Det är inte en vanlig meny med oändliga valmöjligheter som möter en besökare här. På Jean Georges finns två redan bestämda avsmakningsmenyer. Förutom detta finns möjlighet att välja tre separata rätter från en lista. Men genom att läsa vad en avsmakningsmeny innehåller kommer knappast någon att sakna de vanliga flersidiga valen av rätter. Även efterrätter och ostar finns för egen avsmakning. 
Det man bör tänka på är att restaurangen befinner sig på en ganska dyr nivå, och därför är det inte ovanligt att det går åt några tusenlappar vid besöken. Vinlistan är också på en imponerande nivå så också här lägger man en del pengar vid sitt besök. 

Ett besök på Jean Georges kan bli en fantastisk, om du kommer in genom dörren. Tidig bokning inför besök gäller och här finns även klädkod. Klädkoden är framförallt riktad till män, som uppmanas att inte ha vare sig jeans eller t-shirt på sig. Däremot finns inget krav på slips. 

Öppettider: mån-lör 12.00 - 23.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan