Gramercy Tavern

Gramercy Tavern öppnade dörrarna 1994. Denna restaurang har valt att fokusera på den genuina känslan av en gammaldags taverna, men med moderna inslag. Målet är att man ska få en gemytlig känsla och samtidigt kunna njuta av matlagning med tydlig amerikansk grund. Fokus hålls på det amerikanska, gamla antikviteter från landet finns att beskåda i restaurangen. Byggnaden som restaurangen befinner sig i har också fått status som landmärke, något som ytterligare knyter an till de historiska vibbarna.

Michael Anthony är ansvarig kock på restaurangen och har valt en riktning mot närproducerad mat. Något som också fått fokus i hur man komponerar menyn är vad som finns tillgängligt under säsongen. Det finns också en speciell kock, Nancy Olson, med fokus på bakverk och efterrätter. Menyn för desserterna har också tagit inspiration från säsongens tillgängliga råvaror. 

Gramercy Tavern är öppen för lunch måndag till fredag. Middag kan man avnjuta här varje kväll. Man kan välja att boka bord, så långt innan som fyra veckor innan sitt besök. För övrigt så går det bra att dyka upp i dörren och hoppas på ett ledigt bord. 

För den som vill ha en privat tillställning när man besöker Gramercy Tavern kan man boka den privata matsalen. Detta är en genomtänkt lokal som följer den stil och känsla som finns i resten av restaurangen. Upp till 22 personer kan sitta tillsammans här under en måltid. 

Restaurangen hittar man på 42 East 20th street. Här har man också nära till Union Square och Gramercy Park. 

Öppettider: mån-tors, sön 12.00 - 23.00, fre-lör 12.00 - 00.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan