Gotham Bar & Grill

Gotham Bar & Grill har varit en restaurang att räkna med sedan 1984. Det var då fyra New York bor satte igång projektet som sedan dess varit ett älskat matställe. Man har haft samma lokal under alla år, på 12 East 12th Street vid Greenwich Villge. 

Gotham Bar & Grill är ett ställe med väldigt modern känsla. Det är en del av restaurangens koncept att vara nyskapande och ständigt presentera sina nya idéer för gästerna. Man lägger ner mycket tid på inredning och design. Även restaurangens kock Alfred Portale är engagerad i det nyskapande temat och uppdaterar ständigt menyn på Gotham Bar & Grill. Portale har också senare blivit en av delägarna. 

Något som är speciellt för Gotham Bar & Grill till skillnad från andra liknande restauranger är satsningen på konst. Man har speciellt utvald personal som också uppdaterar konstsamlingen som finns i lokalen. Bland de aktuella konstnärerna finns bland annat Andy Warhol.

Maten på Gotham Bar & Grill har inspiration både från USA men också från Frankrike. Det är en modern stil på matlagningen, presentationen av maten blir halva upplevelsen. Restaurangen har fått mycket uppmärksamhet i pressen och detta kan ha bidragit till dess fortsatta popularitet. Recensionerna är ofta väldigt positiva och så har det sett ut sedan mitteln av 80-talet. 

Det kan rekommenderas att boka ett bord någon vecka innan besöket m man är intresserad av ett besök under den värsta rusningstiden. Att ta sig hit kollektivt är inte ett problem, närmsta tunnelbanestation är bara något kvarter bort.

Öppettider: mån-fre 12.00 - 23.00, lör 17.00 - 00.30, sön 17.00 - 22.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan