Bouley

Restaurangen Bouley lanserades av David Bouley, som också passande är kock till yrket. Restaurangen öppnade 1987. Den var genast populär, då David Bouley redan gjort sig ett namn i branschen. Man bytte dock läge på restaurangen runt 2008 och öppnade då i de lokaler som är aktuella idag. 

På Bouley prioriterar man såväl smak som hälsa. Allt som ska tillagas ska helst vara fräschast möjligt. Då måste man också vara medveten om var råvarorna kommer ifrån. Alla dessa bitar är av vikt när man komponerar en meny på Bouley. Den mat som lagas här har en viss fransk riktning, men med stark fokus på vad som är hälsosamt. Det är vackra och smakrika rätter som serveras, men ett besök kostar också en del och bör planeras i förväg. För här i de ljusa valven med genomtänkt a detaljer lämnas ingenting åt slumpen, allra minst med maten. 

Bouley är verkligen det flaggskepp som representerar David Bouleys karriär och framgång som kock. Restaurangen är väl omskriven av matkritiker och besökarna har inte svikit, trots att restaurangen varit aktuell i över två decennier. Besökare som vill ge Bouley en chans bör komma välklädda, män kommer inte in utan kavaj. 

Restaurang Bouley finns på 163 Duane Street. Härifrån är det endast något kvarter från Hudson River. I närheten, ytterligare ett par kvarter söderut finns minnesplatsen för World Trade Center. Det finns goda möjligheter att ta sig hit med buss eller tunnelbana. 

Öppettider: mån-lör 11.30 - 23.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan