Blue Smoke

Blue Smoke består av två restauranger med lokaler i New York. Båda restaurangerna har ett utbud där grillat kött huvudrollen, men det finns gott om tillbehör, drinkar och desserter på menyn. Kenny Callaghan är den ansvarige kocken och ansvarig för grillutrymmet. 

Menyn och grillningen är inspirerad av den amerikanska BBQ traditionen och rötterna finns bland annat i den amerikanska södern. Allt från förrätterna till desserterna har en känsla av den amerikanska mat tradition. Den grillade maten kan man avnjuta tillsammans med olika typer av pommes eller sallader. Förutom köttet så kan man också få grillad lax eller vegetariska burgare. Restaurangen kan därför passa bra även för den som inte är den allra mest inbitna köttälskaren. 

Vill man boka bord på Blue Smoke för en middag görs detta bara för större sällskap. Annars kan man bara dyka upp i dörren och vänta på ett ledigt bord. Till luncherna finns det dock möjlighet att boka bord oavsett hur många som ska äta. Blue Smoke kan också erbjuda avhämtning om man inte känner för att njuta av maten inne på restaurangen. 

Ägarna till Blue Smoke har också skapat Big Apple Barbecue Block Party. Detta är en tillställning där många kända grillrestauranger från olika delar av USA träffas och serverar mat till New Yorks entusiastiska grillälskare. 

Restaurangen på 116 East 27th Street finns i det som kallas Flarion District, ett par kvarter innanför East River. Den andra restaurangen finns på 255 Vesey Street, nära Hudson River. I närheten av denna restaurang finns också minnesmärket över World Trade Center. 

Öppettider: mån, sön 11.30 - 22.00, tis-tors 11.30 - 23.00, fre-lör 11.30 - 01.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan