Aquavit

Restaurang Aquavit i New York är ett nordiskt landmärke, strax utanför Central Park. Här vill man gärna göra reklam för de speciella nordiska smakerna och som namnet antyder finns också en koppling till spriten Aquavit. Restaurangen har tidigare haft stark anknytning till den kända kocken Marcus Samuelsson.

Alla delar av restaurangen är genomtänkta för att passa den tänka profilen. Som exempel finns Arne Jacobsen stolar placerade i bar och lounge delen av restaurangen. Detta ger ett stilrent intryck men också den nordiska prägeln. Man har också valt att döpa de två större matsalarna efter kända nordiska gestalter. Linné och Nobel har fått ge namn åt dessa. 

Aquavit är såklart något som serveras på denna restaurang med samma namn. Denna ingrediens har förtur i baren och man har också möjlighet att köpa med sig en flaska Aquavit därifrån. 

Att Aquavit är en restaurang med hög klass märks bland annat på de utmärkelser och recensioner som man fått genom åren. Senast blev man tilldelad en stjärna i Michelin Guiden. Detta fick man så sent som till Michelin Guiden 2013. 

Vill man passa på att besöka restaurang Aquavit under sitt New York besök är det bäst att vara ute i god tid. Att reservera ett bord är i stort sett alltid nödvändigt, gärna några dagar i förväg. Man erbjuder onlinebokning för att gästerna själva ska ha god överblick över tillgängligheten. Restaurangen har öppet alla dagar utom söndag. Lokalen finner man på 65 East 55th Street. 

Öppettider: lördag 17.30 - 22.30

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan