Shopping - Vad är billigt i New York?

Vad är billigt i New York

Självklart vill man på shoppingresan försöka läsa på om vad som är billigt i just den stad man är på väg till. Att komma hem och hitta samma varor i Sverige, dessutom till lägre priser ä ju mardrömmen, och man vill inte missa de där riktiga fynden att stolt visa upp när man träffar vännerna på hemmaplan efter resan. Och så vill man ju lämna plats i resväskan så att många fina inköp får plats på hemvägen. New York är ju en av världens främsta shoppingstäder och för många är shoppingen en av huvudattraktionerna på resan. Sedan några år tillbaka har dollarkursen förändrats till det bättre för oss svenskar, och nu är det billigare än på mycket länge att handla i USA, därför kan det vara värt att ta reda på just vilka butiker och varor som är prisvärda inför resan.

Framförallt är New York en av världen stora modestäder. Här hittar du märken och designers som inte finns på den svenska marknaden, och med den stora efterfrågan på mode och accessoarer har flera varuhus och outletbutiker specialiserat sig just på att erbjuda designerkläder och märkesvaror till priser långt under de ordinarie på marknaden. Några av dessa varuhus är till exempel gigantiska Century 21 på Manhattan som säljer mode till riktigt låga priser och Macy´s som är en stor kedja med kläder i alla prisklasser. Särskilt inriktad på märkesfynd deras flaggskeppsbutik på Herald Square.

Den som vill handla riktigt billigt hittar sitt paradis hos Jack's World eller systerbutikerna Jack's 99c Store, här är butikerna fyllda av varor till superlåga priser, och allt mellan himmel och jord kan hittar på deras hyllor. Handlar du souvenirer här får du väskorna fyllda av presenter att dela ut vid hemkomsten. 

Ett annat sätt att komma billigt undan är att besöka några av de marknader som finns i staden. Hells Kitchen Flea Market är loppisälskarens mecka och här hittar du de mest unika prylarna på shoppingrundan, vintage och antikt trängs med modernare loppis och konstnärer. Även marknaderna i China Town kan bjuda på fynd, och det är också hit till Canal Street Market man ska bege sig om man är ute efter billiga Gucci och Pradaväskor, men man ska också vara medveten om att sådant som verkar för billigt för att vara äkta med största sannolikhet inte heller är äkta. 

Det finns många sätt att komma billigt undan, även i lyxbutikernas New York, och med lite research hittar du butiker för alla plånböcker.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.