Hur billigt är det att handla i New York?

billigt i new york

New York priser skiljer sig såklart från vår svenska valuta. I skrivande stund är valutakursen på 6,47 vilket såklart gör det fördelaktigt för oss svenskar att handla i New York. Det är betydligt billigare med både kläder och mat här än det är i Sverige. Men sedan beror ju allt detta på vad du är ute efter och till vilken kvalitet. Oavsett så finns det en hel del mycket billigare märkeskläder på marknaden här än vad det gör i Sverige. Tar du dessutom med dig kläder tillbaka till Sverige eller beställer från ett amerikanskt företag händer det att du får betala tull. Mycket säljs dock i storpack och du kan hitta riktiga fynd, betydligt billigare än vad de någonsin skulle säljas i Sverige - exempel på detta är; framförallt hårvårdsprodukter av bästa kvalitet (ex. Redken) säljs här på en liters förpackningar billigare än Sveriges 250ml flaskor av halvkass kvalitet.

Att äta ute är inte det billigaste, en trerättersmiddag går på tusenlappen och en kaffe ligger på runt femtio kronor. Allt detta varierar dock beroende på stadsdel, Brooklyn är billigare än Manhattan. I turist områdena är det dessutom oftast lite dyrare, så vill du hitta något billigare ställe att äta på är det värt att försöka hitta dit New York borna själva brukar gå. Mat i affärerna är dock billigare än i Sverige - här är dock problemet att det oftast inte är den hälsosamma maten som är billigast utan snarare snabbmat i alla möjliga varianter, och godis. Grönsaker och frukt ligger på en lite högre prisklass än vad vi är vana vid i Sverige. 

Den enda nackdelen är dock att skatten inte står utskriven i priserna så det blir oftast lite dyrare än du tror och går du ut och äter - ja då förväntas du dessutom betala upp till 15 % i dricks, oavsett om det är ett café eller en fin restaurang. 

Slutsatsen är: Det är inte dyrt att handla i New York, men hyrorna är så dyra att staden ändå blir en väldigt dyr stad att leva i.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.