Diamond Street

Områden mellan femte och sjätte avenyn på 47:e gatan kallas för "Diamond District". Området är ett av världens fem viktigaste centra för diamanthandel. Här finns över 90 procent av alla diamanter i USA. Förutom diamanter hittar man allt som går att önska när det gäller smycken och juveler. 

Området skapades under 1920-talet när diamanthandlarna flyttade från områden nära Canal Street. Området växte i betydelse när ortodoxa judar tvingades på flykt från Europa i samband med att Tyska nazister invaderade Belgien och Nederländerna. Många av flyktingar handlade med diamanter och tog med sig sina kontakter till det nya hemlandet.

I "Diamond District" finns över 2600 självständiga affärer som alla handlar med diamanter och juveler. Försäljningen sker fortfarande enligt judisk tradition med en välsignelse och ett handslag. DDC är en exklusiv klubb för diamanthandlare i området. Klubben har en egen synagoga för medlemmarna. Att handla med diamanter innebär ett ganska tufft affärsklimat. Det är bra att vara väl påläst innan man påbörjar en förhandling.

Även om man har en lite mindre plånbok är "Diamond District" ett område som bör besökas. I området låg tidigare Gotham Book Mart, en bokhandel som inte bara var känd för sitt enorma utbud utan också för de många celebriteter som var där och gjorde uppläsningar av sina verk. Närbelägna ställen är Rockefeller Center och Broadway.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan