Top of the Rock

Top of the Rock

Högst upp i NBC-byggnaden i Rockefeller Center ligger Top of the Rock, en utsiktsplats där det både finns möjlighet att titta genom enorma panoramafönster samt under bar himmel. Top of the Rock har blivit ett populärt alternativ till Empire State Building för folk som vill titta på den fantastiska utsikten över Manhattan med omgivningar, utan att behöva stå i de ibland timlånga köerna. Dessutom har man från Top of the Rock en oslagbar utsikt över den pampiga Empire State Building, så även om man inte kommer lika högt upp finns det många som föredrar det här alternativet. 

Det här huset byggdes 1933, och under bygget togs den berömda bilden "Lunch atop a Skyscraper på 69:e våningen, fotot där en rad byggnadsarbetare sitter och äter lunch och man ser hela Manhattan breda ut sig under dem. Idag är byggnaden känd som platsen där komediserien 30 Rock utspelar sig, serien är döpt efter skyskrapans smeknamn som den fått på grund av att den har adress 30 Rockefeller Plaza. 

På NBC Studios, som huserar större delar av byggnaden, spelas kända TV-program som Saturday Night Live in. Ett besök på Top of the Rock kan med fördel kombineras med en guidad tur på NBC, man får då besöka en inspelningsstudio och uppleva hur det är att själv agera nyhetsankare.

Det finns flera olika möjligheter att köpa rabatterade biljetter till utsiktsplatsen, exempelvis kan man på vintern köpa en kombinerad biljett som gäller både för att åka upp här samt för att åka skridskor på den berömda isbanan på Rockefeller Plaza. Museum of Modern Art har också ett samarbete med Top of the Rocks med förmånliga priser, och för den som har ambitionen att se så många sevärdheter i New York City som möjligt kan man köpa New York Pass och välja hur många dagar det ska gälla, då ingår gratis inträde här. När man ändå är här kan man passa på att shoppa, det finns över 100 butiker i huset och det finns ingen anledning att gå hungrig, det finns 40 restauranger att välja mellan. Passa även på att besöka NBC Studios souvenirshop där man kan köpa med sig prylar som bland annat de klassiska läkarkläderna från serien Scrubs eller en mugg med motiv från serien Vänner.

Öppettider: mån - sön 08.00 - 00.00

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Agneta

Helt fantastisk utsikt och helt klart värt det men det kändes som man var ett barn på Disneyland både positivt och negativt.

Utsikten är amazing men personalen var inte speciellt trevliga och tyckte nästan de behandlade en som boskap. "Håll dig i rörelse" hörda man någon gång "ut ur hissen" sa någon annan.

Jag rekommenderar ändå att gå för utsikten men man blir lite frustrerad när man blir behandlad så.

Tobias Svensson

Gå hit! Det är riktigt häftigt och måste upplevas om du är i närheten av Rockefeller Center. Det är riktigt häftigt att kunna titta ner när personer / bilarna kör omkring där nere på gatan.

Utsikten är väldigt häftig och bör upplevas!

karta
karta
Förstora kartan