Madison Square Garden

Madison Square Garden

Förmodligen en av världens mest kända arenor, Madison Square Garden, ligger på Manhattan. Den ligger på Midtown och är byggd ovanpå Pennsylvania Station mellan 7:e och 8:e avenyerna på 31-33rd street. Dagens byggnad är i själva verket den fjärde med det namnet, varav de två första låg på Madison Square som har givit namn åt arenan. 

Den här arenan används främst för basket och ishockey, men även för boxning, konserter, isshower, cirkus och andra föreställningar. Den öppnade 1968 och är därmed den äldsta nu använda arenan i New York City, den är även världens tredje mest välbesökta. Madison Square Garden är hemarena för basketlaget New York Knicks, ishockeylaget New York Rangers och dambasketlaget New York Liberty. 

Förutom den stora arenan finns det även en teater här, med kapacitet för mellan 2000 och 5600 sittande besökare. Här hålls bland annat konserter, Tv-evenemang som exempelvis Jeopardy, stora möten och examensceremonier. Det finns också en stor mässhall som används till bland annat stora bilutställningar och frimärksmässor.

Madison Square Garden genomgår nu en stor renovering som ska vara klar 2013 och som kommer att innebära stora förbättringar gällande tillgänglighet och öppenhet. Den har pågått under flera år och genomförts i olika steg för att inte störa säsongerna alltför mycket. Tack vare den här renoveringen är det en toppmodern arena med alla tänkbara bekvämligheter och fullgod service.

Tack vare sitt läge ovanpå Pennsylvania Station är det väldigt lätt att ta sig hit, det går pendeltåg både till Long Island och till New Jersey. Vidare går även New Yorks tunnelbana hit, då går man av på 8th Avenue eller Penn Station. 

Den här arenan är en Manhattan-ikon och ett måste att besöka för sportfans eller musikintresserade - den har en självklar plats i populärkultur då den har stått värd för både klassiska sportevents som boxningsmatcher med Muhammed Ali samt för berömda konserter som med Led Zeppelin, Pearl Jam och Michael Jackson. För den som vill uppleva arenan på riktigt och inte bara titta på den går det givetvis att boka biljetter till något evenemang, se då till att vara ute i god tid eftersom det trots storleken på arenan ofta går snabbt att sälja slut biljetterna. Hål utkik på webbplatsen www.thegarden.com efter kommande evenemang, där kan man reservera online. 

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Alberto

copyright on image #1 is from Alberto Dubini

karta
karta
Förstora kartan