Prospect Park

Prospect Park är en 2,1 km² stor park i Brooklyn, New York City. Parken skapades 1867 av samma personer som designade Central Park på Manhattan, nämligen Frederick Law Olmsted och Calvert Vaux. Designerna ville skapa en park som skulle attrahera människor från alla olika samhällsklasser, och erbjuda stadsborna möjligheten att andas frisk luft och motionera året runt. 

När man besöker Prospect Park får man inte missa Prospect Park Zoo, eller Prospect Park Wildlife Conservation Center som det också kallas, som öppnade 1935. Detta zoo erbjuder utbildningsprogram för barn, samt inriktar sig på att bevara utrotningshotade djurarter. Det driver också en "wildlife theatre" och når ut till det lokala området via voluntärprogram. Exempel på djur som går att hitta på djurparken är röd panda, emu och präriehund. Ett intressant ställe att besöka, inte bara för barnen utan för folk i alla åldrar.

I parken finns flertalet sjöar, ingen av dem är naturliga utan de konstruerades då parken byggdes för att på bästa sätt framhäva lugnet som vattnet tillför och för att efterlikna gamla naturmålningar. På ett ställe mellan två sjöar finns till och med ett litet vattenfall. Det finns en relativt nybyggd skridskobana på Lakeside Center som är öppen för allmänheten, det finns även planer på att bygga om den så att det ska finnas aktiviteter för alla säsongerna där. På sommaren kan man hyra trampebåtar på Prospect Lake.

Det finns hela sju baseballplaner i parken, och det finns en löparklubb som anordnar både träningar och tävlingar där, det finns en löparslinga på ca 5,5 km. På vintern kan man förutom skridskoåkning ägna sig åt längdskidåkning eller pulkaåkning.

Parken nås lätt både med bil och med offentliga transportmedel, om man vill åka t-bana går både F och G-tågen hit och då går man av på 15th St./Prospect Park station eller Fort Hamilton Parkway station. Dessutom går tåg2 och 3 till Grand Army Plaza station, och Q, S och B-tågen går till Prospect Park station. Bussar som går hit är B41, B71 och B68.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan