Hudson River Park

Precis som namnet skvallrar om ligger Hudson River Park vattennära utmed Hudsonfloden. Den sträcker sig ända från Battery Park upp till 59:e gatan på Manhattan, och längs med hela parken finns gång- och cykelbanor. Den kända Manhattan Waterfront Greenway passerar här, en 51 km lång gång- och cykelbana runt ön. 

Den här parken används flitigt av motionärer av alla de slag. Här finns exempelvis tennisbanor, fotbollsplaner, lekplatser för barnen, basketplaner, hundrastplatser för att nämna några. Det går att utöva såväl organiserade sporter som individuella, och under sommarmånaderna finns här en vattenpark för barn. På Pier 84 kan man fiska alldeles gratis, där finns även ett stopp för vattentaxi och möjligheter att träna rodd och kanot.

New Yorks trapetsskola använder Hudson River Park som sin träningsplats. Det finns även platser att utöva segling och kajakträning på. Den största träningsanläggningen i parken är Chelsea Piers Sports and Entertainment Complex, som är en inomhusanläggning innehållandes bland annat bowlingbanor, driving range för den golfintresserade, ishockeyrink, klätterväggar och en gymnastiksal. 

Nu låter det som om Hudson River Park bara är till för de hurtiga, men även för dem som inte gillar att syssla med sport och träning kan denna park erbjuda något. Det är nämligen väldigt populärt att ligga och sola här, det finns stora gräsplaner för att sola eller ha picknick på. 

Eftersom parken är så lång, finns det flera olika sätt att ta sig hit på beroende på vilken del man vill ta sig till. Den sträcker sig förbi World Trade Center Site, så det kan vara en lämplig utflykt att kombinera med ett besök där, den går ända ner till Battery Park varifrån färjorna till Frihetsgudinnan avgår så även detta kan med fördel kombineras med parkhäng före eller efter. 

Det finns ingen anledning att lämna parken för att köpa mat, det finns nämligen gott om både caféer och restauranger. Dessutom finns det ett par olika souvenir- och allt-i-allo-butiker där det går bra att köpa exempelvis solkräm, tidningar, batterier till kameran och dylikt. Som turist kan det även vara bra att veta att det finns cykel- och kajakuthyrning här, man behöver alltså inte vara New Yorkbo för att kunna utnyttja parkens fördelar. 

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan