Columbus Park

Belägen vid ett av de äldsta bostadsområdena och döpt efter den berömda upptäcktsresande som upptäckte Amerika, kallas Columbus Park ibland även Mulberry Bend Park, eftersom den ligger precis där Mulberry Street gör en kurva. Den ligger vid ett kvarter som länge kallades Five Points och var okänt på grund av dess historia som slumområde. En gång i tiden låg här en damm som fylldes för att ge plats åt bostäder, men efter ett tag började den sjunka och gav ifrån sig en hemsk stank som gjorde att ingen ville bo här och området fick dåligt rykte. Så småningom blev det en plats för immigranter och förvandlades från kriminellt slumområde till en smältdegel av unga människor från olika kulturer som ville skaffa sig ett nytt liv i den stora stad full av framtidstro de flyttat till. Med tiden kom Chinatown att växa upp här, och platsen är fortfarande en symbol för kämparanda för ambitiösa människor med drivkraft att lyckas.

Idag är det en modern men kravlös park med allt vad man kan tänkas behöva när man vill komma ifrån stadslivet lite och motionera utomhus eller bara sitta och njuta av solen en stund. Här finns basketplaner som är gratis för alla under 18 år, personer över 18 måste betala en avgift och planerna reserveras online med hjälp av ett webbformulär. Det finns handikappanpassade toaletter i parken och ett populärt café som heter Crossroads. Man behöver dock inte bege sig till caféet bara för att man är törstig, det finns nämligen gott om dricksfontäner runtom i parken som är gratis och har bra vatten. För barnen finns det en lekplats, som precis som toaletterna är handikappanpassad.

För att ta sig hit kan man åka tunnelbana antingen till Canal Street med linje 6, N, Q, J eller Z och sen promenera genom Chinatown längs med Mulberry Street, eller kan man åka till Brooklyn Bridge/City Hall och följa Centre Street för att sedan svänga vänster på Worth Street så är man framme. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan