New Yorks hemligheter

New Yorks hemligheter

1. Public Theater 
425 Lafayette Street 
www.publictheater.org 
På Lower Manhattan hittar du byggnaden som huserar teatern som startades redan 1954 av Joseph Papp. Det var här som musikalen HAIR hade sin världspremiär 1967 och förutom de fem teatrarna; the Shiva, the Martinson, the LuEsther Hall, the Anspacher och the Newman, är byggnaden även hem för Joe's pub. Där kan man lyssna på bl.a Spoken word och olika artister. Under hela juli månad kommer man kunna kolla på musikalen VENICE med musikstilar så som hip-hop, rock och strålande kärlekslåtar. 

2. Whispering Gallery Grand central terminal
Grand central har många hemligheter, men Whispering gallery är det mest romantiska. Men galleriet är inte mer än en omärkt valvöppning framför Oyster bar&restaurant. Så vad är hemligheten? Om två personer står diagonalt i valvet och viskar mot väggen kan de höra varandra tack vare den otroliga akustiken som finns till tack vare hur man har byggt öppningen. Något som är otroligt populärt är frierier genom viskningarna. Så är du och din partner romantiska och lite påhittiga kan det här vara ett underbart ställe att fortsätta eran romantiska resa på. 

3. Berlinmuren mitt i city
Vid Paley Park, 520 Madison Ave står något man kanske inte förväntade sig se i centrala New York; fem avsnitt av Berlinmuren. Tolv meter höga och tjugo meter långa står betongbitarna stolta som en del av Europas historia i den amerikanska staden. Väggens västra sida har de tyska konstnärerna Thierry Noir och Kiddy Citny täckt med sin egen konst. Och murens östra sida står än så länge tom, som en påminnelse om den förtryckta politiska regimen i det forna Östtyskland. 

4. Båtkyrkogård
2453 Arthur Kill road, Staten Island
Är du båtintresserad är båtkyrkogården på Staten Island ett besöksmåste. Denna sumpiga lapp av Arthur Kill road vattenvägar är den sista viloplatsen för dussintals rostinfekterade, övergivna båtar i alla storlekar. Det är en blandad känsla att se fartygen. De är majestätiska och underbara men samtidigt lite småäckliga att titta på. Rysningarna går djupt in i kroppen. Om det beror på fartygen eller kyla går inte att särskilja. Så en tjockare tröja är bra att ha. Och även ett par bekväma skor, då du kan behöva vandra runt lite för att slippa känslan av obehag efter besöket.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.