Jobba i New York

Jobba i New York

För att få arbeta i New York måste du först och främst ha ett sk. Greencard, detta finns i många olika varianter och alla med olika typer av tillstånd för att få arbeta i USA. Det gäller först och främst att hitta det som passar dig och din arbetsbakgrund bäst. Det finns tex. För kortare vistelser, för studenter, permanent arbete osv. (Speciella regler finns för artister, konstnärer och författare då de livnär sig på sin egen kreativitet) Det går också att köpa till sig ett Greencard, vilket dock är väldigt dyrt. 

Sedan gäller det såklart att hitta ett jobb, vilket inte heller alltid är det lättaste i en stad full av människor. Arbetslösheten i New York ligger och gnager på 8 %. Men har du erfarenheter, språkkunskaper och vet vilket område som är ditt brukar det inte vara några problem. Många amerikanska företag söker dessutom folk med skandinaviskt ursprung för att lösa språkbarriärer. Det enklaste sättet är dock att vara på plats och dra i de trådar du har - kontakter är det bästa sättet att ta sig någonstans i denna storstad. 

Studenter kan ha turen att hitta praktiplatser eller internships, utanför studierna och att redan så ung lyckas skapa sig kontakter är ett stort plus när man senare i livet måste skaffa sig ett jobb inom sin expertis. 

Ett av de ännu enklare sätten att börja sin karriär i New York är att söka sig till skandinaviska företag med säten i staden, då har man en garanterad fördel och kommer lättare in kontakt med människor än om man söker via arbetsmarknaden som redan finns i staden. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.