10 saker man inte får missa i New York

Idyllisk vinter

1. Williamsburg i Brooklyn.
Missa för all del inte denna stadsdel, är du ute efter det där lite alternativa, den bästa secondhand shoppingen och härliga gator är detta en plats du inte får missa. Och är det ovan nämnda inte alls din grej, så är området så härligt att det ändå är värt ett besök, om inte bara för att ta en bit mat och spana på folk. 

2. Idyllisk vinter 
Om du är i New York över vintern, eller varför inte över jul. Då är staden fint julsmyckad och ett måste är att åka skridskor i Central Park eller vid Rockefeller Center. En upplevelse som man sett tusentals gånger på film, värd att upplevas! 

3. Highline
En mycket fin promenadgata längs gamla tågspår som är helt fantastisk att gå längs, det får inte missas för allt i världen. Och varför inte göra det till en dagsutflykt, köp med dig lite fika och spendera hela dagen här.

4. Frihetsgudinnan 
Ett självklart kort på denna lista är Frihetsgudinnan, symbolen för Amerikas självständighet.

5.Times Square 
Ännu en plats som vi alla känner till, och precis som ett besök vid Frihetsgudinnan är detta ett stort måste på checklistan, här händer det alltid något kul och efter ett besök i New York är detta en plats man bara måste ha befunnit sig på. 

5. Bloomingdales 
Bloomingdales är ett väldigt känt varuhus i New York. Här kryllar det av kändisar och turister. De är kända för sina bruna shoppingkassar med texten "My big brown bag". Shoppa loss här (eller ta i alla fall med dig en liten grej, mest för att kunna skylta med den kända kassen).

7. Broadway
Brodway är 22 km lång och därmed den längsta gatan på Manhattan. Här kan du ta en långpromenad från Chinatown till Soho, och på vägen passera många fina, kända byggnader och även teatrarna vid Times Square. 

8. Central Park 
Central Park är inte bara bra för skridskoåkningen på vintern, utan är även den största parken i New York, hit vallfärdar befolkningen på sommaren för att hänga, jogga, cykla eller leka med barnen. Och på hösten smyckas parken i fantastiska höstlövsfärger. 

9. SoHo 
Att promenera runt här bland alla exklusiva lyxaffärer är också ett måste, även om man inte har råd att köpa så mycket som en liten grej i någon av affärerna är bara själva känslan i luften i det här området något värt att göra. Och en fika här, sitter aldrig fel.

10. Victorias Secret 
Kille som tjej, det är här underkläderna ska handlas! Det är nog lite av varje tjejs dröm att äga underkläder här ifrån, så killar, detta är perfekta presentaffären!

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.