Turistinformation

Turistnäringen är en av New Yorks största inkomstkällor och varje år tar sig närmare 50 miljoner inhemska och internationella besökare hit för att uppleva storstadspulsen. Och med sin rika historia, mångfacetterade kulturarv och sprudlande atmosfär har "staden som aldrig sover" verkligen något för alla.

Turistinformation

Bästa stället att börja ditt besök i New York City är vid ett Official NYC Information Center. Centren drivs av den ideella föreningen NYC & Company, som verkar för att hjälpa turister att hitta rätt saker att se och göra i staden. Här kan du hämta broschyrer och kartor, köpa praktiska rabattkort eller biljetter till Broadway-shower, ställa frågor och få mängder av matnyttig information. Det största centret ligger vid Times Square (på Seventh Avenue, mellan W. 46th och W. 47th Streets). Mindre center och informationskiosker hittar du även i Midtown på 810 Seventh Avenue, i Chinatown (korsningen Canal-./Walker-/Baxter Street), i södra änden av City Hall Park (på Broadway-trottoaren längs Park Row), samt vid The Studio Museum i Harlem (på 144 W. 125th Street).

Transport och tillgänglighet

I New York finns alltid något nytt att upptäcka och det väl utbyggda tunnelbanenätet, frekventa tåg, bussar och färjor, samt mängder av taxibilar gör det enkelt att ta sig runt i staden. De flesta bussar är dessutom handikappanpassade och många tunnelbanestationer har rullstolsvänliga hissar och ramper, vilket gör att även personer med funktionshinder har möjlighet att utforska New Yorks stora utbud av sevärdheter. 

Attraktioner och sevärdheter 

Några av New Yorks mest besökta turistmål är Frihetsgudinnan, Ellis Island, samt Empire State Building, Broadway och Times Square på Manhattan. Sommartid lockar gratiskonserter, teater- och filmvisningar mängder av turister till Central Park, men oavsett årstid är det en härlig upplevelse att bara strosa omkring i den vackra parken. Runt om i staden bjuds det också på guidade sightseeing-turer med olika teman - många helt kostnadsfria. Flera av New Yorks museer är också fria att besöka och vill du se kändisar är det även gratis att vara med i publiken vid inspelningen av kända TV-serier, såsom Rachael Ray och David Letterman.

New York City - mer än bara Manhattan 

Många likställer New York med Manhattan, men stadens fem boroughs (stadsdelar) - The Bronx, Queens, Brooklyn, Staten Island och Manhattan, har alla sin egen personlighet, unika charm och speciella sevärdheter. I The Bronx hittar du bland annat New Yorks Botaniska Trädgårdar, Yankee Stadium och Bronx Zoo. Queens bjuder på en sprudlande kulturell mångfald, kulinariska upplevelser från jordens alla hörn, mängder av spännande museer och New Yorks näst största park; Flushing Meadows - Corona Park. I Brooklyn kan du ta en promenad i historiska Brooklyn Heights, shoppa i trendiga Williamsburg och njuta av nöjen, sol och bad på Coney Island. På Staten Island kan du resa tillbaka till kolonialtiden och se hur människorna levde på 1700-talet i historiska Richmond Town, besöka öns museum eller se en föreställning i St. George Theatre. Ta sedan den fria färjan tillbaka till Manhattan och njut av utsikten över New Yorks skyline och Frihetssgudinnan.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.