Reseförsäkringar

Reseförsäkringar

För att din vistelse i New York ska bli så trygg som möjligt bör du se till att ha en heltäckande reseförsäkring. Många hemförsäkringar, från exempelvis Folksam, If, Länsförsäkringar och Trygg-Hansa, inkluderar en reseförsäkring och om du betalar din resa med bankkort kan du även ha ett visst skydd därifrån. Vad som ingår i respektive försäkring kan dock skilja sig mycket åt mellan olika bolag och banker, därför kan det vara bra att se över ditt försäkringsskydd innan du åker för att undvika obehagliga överraskningar om olyckan skulle vara framme. Ibland kan det vara en god idé att skaffa en separat reseförsäkring för att vara säker på att den täcker in allting. En reseförsäkring bör bland annat ge ersättning vid förseningar, inställda flyg och försvunnet bagage, men även vid stöld, rån, olyckor eller sjukdomstillstånd som gör dig sängliggande och gör att du missar majoriteten av din resa, samt kostnader för eventuella läkarbesök, sjukhusvistelse och mediciner.

Den reseförsäkring som ingår i hemförsäkringen saknar oftast avbeställningsskydd, vilket kan betyda att du själv får stå för kostnaderna om du måste avboka din resa på grund av olycka eller sjukdom. Betalar du mer än hälften av din resa med Visa eller Mastercard brukar dock en reseförsäkring med avbeställningsskydd ingå i priset. Försäkringsvillkoren varierar beroende på vilken bank som utfärdat kortet, men normalt sett gäller försäkringen både dig som betalt resan, eventuell partner och hemmavarande barn under 23 år. Ofta täcker denna typ av försäkring även självrisken för hyrbil. Den ger däremot inte ersättning vid överfall, rån, förlorad egendom eller läkarvård och ska därför endast ses som ett komplement till din grundförsäkring. Genom att kombinera en reseförsäkring via Visa eller Mastercard med den som ingår i hemförsäkringen får du dock ett relativt fullgott skydd. Men var noga med att kontrollera hur länge din reseförsäkring gäller - ska du vara borta längre än 45 dagar kan du behöva komplettera din hemförsäkring. Hör med ditt försäkringsbolag vilka alternativ som finns.

Saknar du hemförsäkring kan du även köpa en separat reseförsäkring direkt från något av de försäkringsbolag som specialiserar sig på reseförsäkringar, som exempelvis ERV, Gouda reseförsäkring, Global reseskydd eller Solid Försäkringar. I de flesta fall kan du köpa en grundförsäkring som är baserad på vilken typ av resa du ska göra och sedan komplettera denna med tillägg som är anpassade efter just dina behov. Denna typ av reseförsäkring kan så klart även tecknas som komplement till grundskyddet du har via din hemförsäkring.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.