Nödsituation information

Nödsituation ring 911

Förhoppningsvis blir din vistelse i New York en härlig upplevelse, men skulle olyckan vara framme och du behöver hjälp är det skönt att veta var du kan vända dig. Här har vi samlat viktiga telefonnummer och annan information som är bra att känna till i en nödsituation.

Olycka, brott och brand 

I en akut nödsituation där du omedelbart behöver komma i kontakt med polis, ambulans eller brandkår ringer du, precis som i resten av USA, 911. Det gäller exempelvis om du blivit utsatt för ett brott, varit med om en olycka - eller om det skulle börja brinna på hotellrummet.

Sjukdom

Om du blir sjuk och behöver läkarvård medan du bor på hotell i New York-området kan du ringa NY Hotel Urgent Medical Services på telefonnummer: 212 737 1212. Tjänsten är öppen dygnet runt och har du inte möjlighet att ta dig till kliniken på 952 Fifth Avenue, så kan läkaren besöka dig på ditt hotellrum. Mer information hittar du på: http://travelmd.com

Svenska kyrkan

Vill du komma i kontakt med Svenska Kyrkan i New York kan du gå in på www.swedishchurch.net, besöka kyrkan direkt på 5 East 48th Street, eller ringa 212 832 8443. Om du akut behöver tala med en präst kan du i en nödsituation även ringa: 917 582 5387.

Sveriges generalkonsulat 

Om du som svensk medborgare skulle hamna i en nödsituation när du befinner dig i New York kan du ringa Sveriges generalkonsulat på telefonnummer: 212 888 3000. Behöver du akut hjälp efter konsulatets öppettider ringer du Sveriges ambassad i Washington DC på journummer: 202-467-2600. Följ sedan instruktionerna du får i luren. Mer information och adresser hittar du här: http://www.swedenabroad.com/en-GB/Embassies/New-York/ 

Allvarliga händelser som berör staden

Via tjänsten Notify NYC kan du snabbt få information om eventuella övergripande nödsituationer som kan uppstå i staden under din vistelse, såsom orkaner och översvämningar, men även efterlysningar av brottslingar, information om stängda vägar, kollapsade byggnader, gasläckor och annat som kan utgöra en fara för allmänheten. Om du registrerar dig på https://a858-nycnotify.nyc.gov så kan du få uppdateringarna via SMS.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.