Bästa tiden att åka till New York

Bästa tiden - New York

New York har egentligen ingen speciell högsäsong för turism - staden är lika attraktiv året om. Men det beror så klart på vad du har tänkt göra och om du föredrar kyla eller värme. Vädret i New York är ganska likt det svenska, med varma somrar och kalla, snöiga vintrar. Har du endast tänkt besöka sevärdheterna på Manhattan kan du göra det vilken årstid som helst, medan Brooklyns stränder och Coney Islands nöjesfält passar bäst att besöka sommartid. 

Här följer några av stadens höjdpunkter månad för månad:

Tar du dig hit i januari kan du fira in det kinesiska nyåret med the Lunar New Year Parade & Festival i Chinatown. Gillar du hundar ska du passa på att åka hit i februari och besöka Westminster Dog Show i Madison Square Garden - och i mars kan du bevittna den irländska St. Patrick's Day-paraden. I april bjuder Robert De Niro in till filmfestival med fria filmvisningar i Tribeca och i Bronx, respektive Queens, inleder Yankees och Mets sina säsonger.

Besöker du New York i maj och är sugen på att mixa sightseeing med lite motion, kan du delta i the Five Boro Bike Tour, som årligen lockar över 32 000 cyklister i alla åldrar och tar dig med på en spännande tur genom alla New Yorks stadsdelar. Sedan kan du besöka Hell's Kitchen och the Ninth Avenue Food Festival och uppleva kulinariska läckerheter från hela världen. I juni kan du passa på att se fria livekonserter i Central Park eller gå gratis på nio av stadens finaste museum under the Museum Mile Festival. 

Den 4:e juli är en speciell dag i hela USA - och inte minst i New York City - missa inte Macys häftiga nationaldagsfyrverkerier! Juli är också en perfekt tidpunkt att besöka Harlem och uppleva områdets sprudlande kultur och rika historia, då firas nämligen Harlem Week med mängder av aktiviteter och uppträdanden. I augusti bjuds det på en spektakulär drakbåtsfestival i Queens och under tre lördagar stängs stora delar av Manhattan av för trafik och lämnar gatorna härligt bilfria - det är med andra ord fritt fram att ta en promenad mitt på Park Avenue! Den som gillar tennis bör så klart inte heller missa US Open. 

September är en ypperlig månad att besöka staden om du är modeintresserad. Fashion's Night Out är ett reaparty utan motstycke, som inkluderar över 800 av New Yorks butiker och arrangeras till förmån för välgörenhet. Månaden bjuder även på modevärldens egen julafton - New York Fashion Week, samt flera film-, konst- och musikfestivaler. Och den 11 september hålls många finstämda minneshögtider för World Trade Center-attackerna. 

Befinner du dig i staden i oktober får du inte missa the Village Halloween Parade - och under Openhousenewyork Weekend kan du utforska skyskrapor och andra spännande byggnader som annars är stängda för allmänheten. Oktober är också månaden för New York Comic-Con, som lockar serietidningsfantaster från hela världen. I november tänds den enorma julgranen framför Rockefeller Center och ceremonin brukar ofta inkludera uppträdanden av kända artister. Att åka skridskor på isplanen nedanför granen är också en populär aktivitet - både bland New Yorkbor och turister. Godisälskaren lär garanterat finna sitt lystmäte under the New York Chocolate Show - och känner man för att springa av sig några kilon efteråt - eller se på när andra gör det - så hålls även New York Marathon i november. 

New York formligen gnistrar av julstämning under hela december - passa på att shoppa julklappar vid de många mysiga marknadsstånden eller se New York City Ballet's klassiska föreställning av The Nutcracker. Befinner du dig i New York på nyårsafton bör du inte heller missa den färgsprakande "Times Square Ball Drop"-ceremonin vid tolvslaget. Men se till att vara där tidigt för att få en bra plats - torget brukar vara fullt med folk redan vid tretiden på eftermiddagen. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.