Mary Poppins

Mary Poppins

Mary Poppins är en Walt Disney Theatrical-musikal som bygger både på de kända barnböckerna av P. L. Travers och på disney-filmen om Mary Poppins som släpptes 1964.

I musikalen får man träffa Georg och Winifred Banks, deras två barn Jane och Michael och deras två anställda Mrs Brill och Robertson Ay.
Den lilla familjen har det bra men barnen är något ouppfostrade och behöver en ny nanny och det är här som Mary Poppins kommer in. Mary Poppins lär barnen att se bortom deras första intryck av människor och lär dem att istället se människor för hur de är inuti. 

De ouppfostrade barnen fortsätter att hitta på olika sorters bus men Mary kommer alltid och räddar situationen och lär dem samtidigt en läxa om livet. 

Musikalen Mary Poppins sattes för första gången upp i september 2004 i New York och rollen som Mary Poppins spelades då av den prisbelönade skådespelerskan Laura Michelle Kelly. 

Mary Poppins är en av de musikaler på Broadway som är mest folkkär och som människor blir mest nostalgiska när de pratar om och musikalen har vunnit flera priser.

Stora delar av musiken och texterna i musikalen Mary Poppins kommer från Disneys film med samma namn. Utöver det har George Stiles och Anthony Drewe skrivit flera nya låtar till musikalen.


Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan