Jersey Boys

Jersey Boys

Jersey Boys är kanske inte en av de mest välkända musikalerna i Sverige men är en mycket populär musikal i New York och har bland annat plockat hem fyra priser i Tony Awards.

Musikalen handlar om några killar som har hamnat lite snett i livet. Deras framtid ser till en början inte ljus ut, men killarna bestämmer sig för att börja spela musik och deras liv blir en framgångssaga!

De fyra killarna bildar bandet Four Season som blir ett av de största banden under 60-talet. Bandet skrev sina egna låtar och skapade själva sitt unika sound och med mer än 175 miljoner sålda album världen över kan man inte säga annat än att det blev en framgångssaga.

Jersey Boys är baserad på boken av Marschall Brickman och Rick Elice. Bob Gaudio har skrivit musiken och Bob Crewe står för texterna. Musikalen är indelad i fyra delar, eller fyra säsonger, och varje bandmedlem berättar var sin del av historien.

Den första delen är våren och berättas av Tommy DeVito, sen kommer sommaren som berättas av Bob Gaudio, för hösten får vi sedan Nick Massis perspektiv och den sista delen som är vintern berättas av Frankie Valli.

De berättar om hur bandet bildades, hur de blev kända, när de splittrades och återförenades och slutligen splittrades igen. Tillsammans ger deras olika berättelser en komplex men sammansatt bild av hur det var att vara en del av den framgångssaga som Four Seasons var.

Biljetter finns att köpa på deras hemsida. Öppettider: Måndag - lördag 10:00 - 20:00, Söndag 12:00 %u2013 18:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan