Forbidden Broadway: Alive and Kicking

Forbidden Broadway: Alive and Kicking är en annorlunda typ av föreställning - perfekt för dig som har svårt för klatchiga musikaler och som hellre gör narr av de pretentiösa uppsättningarna än tar dem seriöst!
Till skillnad från klassiska musikaler som bygger på kända berättelser liknar denna musikal mer en kabaré där man som besökare får uppleva delar ur de stora musikalerna som spelas på Broadway just nu, om än i en något annorlunda version. Forbidden Broadway: Alive and Kicking har nämligen ingen vision om att göra en korrekt avspegling av de andra musikalerna utan gör snarare små sketcher eller parodier på de hyllade föreställningarna. 

De mest populära delarna i Forbidden Broadway: Alive and Kicking är de skruvade tolkningarna av Fantomen på operan, Les Misérables, Book of Mormons, Lejonkungen, Miss Saigon och Rent. 

Forbidden Broadway: Alive and Kicking är inte en stor musikal-uppsättning med mängder av dansare, musiker och skådespelare utan är en liten show med bara fyra personer på scen, två kvinnor och två män. Showen är en 'Off-Broadway' vilket inte alls betyder att den inte är en del av Broadway-scenen utan endast indikerar att föreställningen spelas i en mindre lokal som endast rymmer upp till 500 personer i publiken.
Musikalen är skriven och regisserad av den kände Gerard Alessandrini och hade sin urpremiär på Palsson's Supper Club i New York City år 1982.
Musikalen blev snabbt populär och den första vändan visades 2 332 gånger.Gerard Alessandrini har sedan premiären skrivit om föreställningen flera gånger för att inkludera parodier på nya föreställningar.


Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan