Chicago

Chicago

Chicago är en fartfylld musikal som handlar om sex och passion, framgång och motgångar, lycka och hat i 20-talets Chicago.

Musikalen är skriven av Fred Ebb och John Kander och är baserad på en pjäs som Maurine Dallas Watkins skrev 1926. 

Berättelsen utspelar sig i Chicago under 1920-talet och kretsar kring sångerskan Roxie Hart som drömmer om att bli artist. Roxie börjar därför träffa en viss Fred som lovar att han ska göra henne till en stor stjärna. Men när Roxie till sin stora förtvivlan inser att Freds löften bara varit lögner blir hon så rasande att hon mördar honom!Roxie hamnar i fängelse för vad hon gjort men tillsammans med advokaten Billy Flynn släpps hon snart fri från fängelset och blir till sist en stor stjärna. Men det är trångt på toppen och den inte så godhjärtade artisen Velma Kelly, också hon fälld för mord, blir Roxies ärkefiende.

Den jazziga musiken i Chicago är fantastisk och med sensationella låtar som Razzle-Dazzle, All that Jazz och Mister Cellophane är musikalen en dröm för alla som älskar musikalmusik! Den välkända musikalen har satts upp över hela världen och för några år sedan gjordes en film av musikalen, men den allra bästa platsen att se Chicago är självklart på fabulösa Broadway! 

Chicago hade sin urpremiär 1975 och är fortfarande idag är en välbesökt musikal.
Genom åren har Chicago vunnit flera pris bland annat sex stycken utmärkelser i Tony Awards, två utmärkelser i Olivier Awards och tagit emot en Grammy.

Öppettider: Måndag till lördag 10:00 - 20:00, Söndag 12:00 - 19:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan