Book of Mormon

Book of Mormon

Book of Mormon är en rosad och provokativ broadway-musikal som snabbt blivit en av de mest populära musikalerna just nu.

Bakom musikalen Book of Mormon står skaparna av Sout Park; Trey Parker, Robert Lopez och Matt Ston. 


Musikalen tog över sju år att skriva färdigt och visades för första gången på Eugene O'Neill Theatre på Broadway i Mars 2011 .

Musikalen beskrivs som religiös satir och lockar många till skratt. Berättelsen handlar om två unga killar från Mormonkyrkan, Kevin Price och Arnold Cuningham, som väntar på besked om vart de ska få resa för att missionera.

Kevin är en hängiven, stilig och högdragen person som tror att om han ber tillräckligt mycket så kommer han att bli skickad till Orlando i Florida. Arnold däremot är en osäker nörd och en kompulsiv lögnare som inte har mycket gemensamt med Kevin mer än att de tillhör samma kyrka.

Men trots sina olikheter paras de två killarna ihop för att åka på missions-resa tillsammans och trots Kevins alla böner så hamnar de inte i Orlando. Istället skickas de två missionärerna till en liten by i norra Uganda där en brutal krigsherre hotar lokalbefolkningen. De två mycket naiva missionärerna gör sitt bästa för att predika för bybefolkningen och försöker övertyga dem om att Mormons Bok är Guds ord. Men byborna som har fullt upp med att oroa sig för krig, fattigdom, svält och aids förstår inte riktigt vikten av att den främmande religionen.

Book of Mormon blev snabbt populär och har redan hunnit ta hem nio stycken priser i Tony Awards, bland annat för 'Best Musical', och en Grammy för 'Best Musical Theater Album'. 

Book of Mormon är så populär att föreställningarna säljer slut långt innan föreställningarna. Se därför till att vara ute i god tid med att boka biljetter om du vill se Book of Mormon under din nästa resa till New York.


Mer information om biljetter finns på http://www.bookofmormonbroadway.com/tickets.php

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan