New Museum of Contemporary Art

The New Museum of Contemporary Art, eller New Museum som det kallas nuförtiden, är Manhattans enda museum som är tillägnat modern konst. Museet grundades 1977 av Marcia Tucker och är lokaliserat på 5th Avenue på Manhattan. Hit tar besökare sig lätt med både tunnelbana, buss och bil. Museibesökare får även rabatt på Buzz Parking Garage, vilket kan vara bra att veta för de som kör bil.

När Tucker startade New Museum hade hon en idé om att museet skulle köpa in konst och sedan sälja den efter tio år och därefter köpa in nytt igen. På så sätt skulle museets samlingar alltid vara nya. Denna plan genomfördes dock aldrig och år 2000 accepterade museet istället sin första donation av konstverk. Idag har museet en samling på ungefär 1000 konstverk, vilket är väldigt litet i jämförelse med många andra museer.

New Museum är en ledande institution vad det gäller nya idéer och nytänkande konst. Just nu pågår en utställning som heter NYC 1993: Experimental Jet Set, Trash and No Star och som utgörs av konst som skapades under år 1993. Denna utställning försöker fånga det ögonblick då konst, popkultur och politik möts och består av konst från många olika konstnärer. Konstnären Nari Ward har skapat en installation hon kallar Amazing Grace och som består av 310 övergivna barnvagnar som hon hittat och samlat ihop i sitt bostadsområde. Denna installation representerar den saknad och hopplöshet Ward upplevde i New York 1993.

Onsdagar, samt fredag- söndag har New Museum öppet mellan klockan 11:00 och 18:00. På torsdagar är museet öppet klockan 11:00 till 21:00 och de två sista timmarna är inträdet gratis. Vanligtvis kostar inträdet $14 för vuxna, $12 för pensionärer och $10 för studenter. Barn under 18 år går in gratis.

På New Museum kan besökare delta i guidade turer som leds av en docent. Dessa är gratis och tar cirka 45 minuter. Vill man gå en privat guidad tur kostar det $20 och man måste då boka turen tre veckor i förväg. New Museum är perfekt för de som gillar modern konst.

Öppettider: Måndag - tisdag stängt, Ons 11:00 - 18:00, Tors 11:00 - 21:00, Fredag till söndag 11:00 - 18:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan