Madame Tussauds Wax Museum

Madame Tussauds Wax Museum är ett välkänt vaxmuseum som har sitt ursprung i London, England. På museet finns vaxdockor som är mycket realistiska avbildningar av kända personer. Alla dockor är i naturlig storlek och ger besökarna en känsla av att träffa sin idol på riktigt. I New York öppnade museet år 2000 och ligger centralt placerat på Times Square. De lokala förbindelserna är bra och det är enkelt att ta sig dit både med tunnelbana, buss och tåg från i stort sett alla delar av New York. Adressen är 234 West 42nd Street, Times Square, New York 10036.

Museet är öppet 365 dagar om året, alltså även under röda dagar som jul- och nyårsdagen. Mellan söndag och torsdag är museet öppet mellan kl 10:00-20:00 och fredag-lördag mellan kl 10:00-22:00 Biljetterna kostar $36 för vuxna och barn från 13 år och $29 för barn mellan fyra och 12 år. Barn under fyra år går in gratis. På museet går det att betala både med kort och kontanter. Genom att köpa biljetter i förväg på Internet sparar man dock mycket pengar. En vuxenbiljett kostar endast $29 på nätet och en barnbiljett $23.

Inne på Madame Tussauds är kamerablixtarna det första besökarna möter. För några minuter är det besökaren som står i rampljuset. Därefter är det bara till att fortsätta in på museet och mingla runt bland allt ifrån skådespelare, popsångare och sportstjärnor till politiker, nyhetsankare och superhjältar.

Madame Tussauds i New York är uppdelat i tio olika avdelningar beroende på vad personerna är eller var kända för. På en avdelning möter besökare exempelvis Hollywoodstjärnor och på en annan avdelning historiska ledare. Kameror är tillåtna överallt utom på den avdelning som kallas SCREAM. SCREAM är en skräckupplevelse utöver det vanliga och här finns inte bara vaxdockor utan även skådespelare som gör allt för att skrämma upp besökare. Här är även mycket blixtar och skarpa ljus och denna avdelning rekommenderas därför inte för känsliga personer. SCREAM rekommenderas inte heller för barn under 12 år.

Madame Tussauds passar de som gillar film, musik, sport eller historia och som vill få känslan av att se kända personer på nära håll. Vill du ha ett kort på dig själv tillsammans med någon av stjärnorna från Twilight eller varför inte tillsammans med president Barack Obama? Ja då är Madame Tussauds stället för dig.

Öppettider: Måndag - torsdag 10:00 - 20:00, fredag - lördag 10:00 - 22:00. söndag 10:00 - 20:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan