Ellis Island Museum

Ellis Island ligger i Jersey City i New Jersey och är en symbol för immigration till Amerika. Ön ligger i Upper New York Bay, norr om Liberty Island där Frihetsgudinnan står. Den 1 januari 1892 öppnades ön upp för allmänheten och blev därmed en port för immigration till USA. Museet tar besökarna igenom historier om de mer än 12 miljoner människor som immigrerade till Amerika genom Ellis Island.

Samma år som ön öppnades upp för immigration byggdes även en träbyggnad som skulle verka som en immigrationsstation för att ta hand om immigrationen. Denna byggnad brann dock ner efter bara fem år. År 1900 stod en ny huvudbyggnad klar och det är i denna byggnad dagens museum ligger.

När immigrationsförläggningen stängdes 1954 föll byggnaderna dock i glömska. Men den 15 oktober 1965 utsågs byggnaden som en del av Frihetsgudinnan och ett år senare skrevs immigrationsförläggningen med på listan över nationella historiska monument. Huvudbyggnaden erkändes som en av de viktigaste symboliska byggnaderna i amerikansk historia. Trots detta dröjde det ända tills den 10 september 1990 innan byggnaden öppnade igen, den hade då genomgått en renovering på 150 miljoner dollar.

Ellis Island museum är en av landets mest populära historiska platser. Här finns en mur som kallas "Wall of honor" med namn på flertalet immigranter ingraverade. Detta är världens största mur med ingraverade namn. Har man en släkting som immigrerat till USA genom Ellis Island kan man än idag få den personens namn ingraverat på muren.

På museet kan besökare hyra hörlurar som tar dem med på en 45 minuter lång guidad tur genom själva immigrationsprocessen. Denna tur finns på nio olika språk och fungerar som att besökaren själv precis anlänt till Ellis Island för att immigrera. Det finns även utställningar som tar besökarna igenom förberedelserna inför immigration, själva immigreringen, hur det var att försöka anpassa sig till det nya landet, samt de olika kulturkrockar som uppstod människor emellan.

År 2001 öppnade Ellis Island Museum "The American Family Immigration History Center" där man kan söka efter sina anfäder genom olika dokument. Vill man göra en sökning bör man förbereda så mycket som möjligt i förväg. För- och efternamn på den person man söker, ungefär när de anlände, varifrån de kom, vilket skepp de åkte med och så vidare.

För att komma till museet tar man en färja från Battery Park i New York eller från Liberty State Park i New Jersey. Färjorna avgår dagligen mellan klockan 9:00 och 17:00 (längre tider på sommaren). Inträde till museet ingår i färjebiljetten, men man får gärna donera extra om man vill. Normalt sett har museet öppet sju dagar i veckan från klockan 10:00 till 16:00, men efter orkanen Sandy har museet tyvärr stängt tills vidare.

Öppettider: Måndag - Söndag 09:30 - 17:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan