Fairway Market

Fairway Market startades som ett enkelt frukt- och grönsaksstånd, ett hål i väggen, under sjuttiotalet. Grönsakshandel blev snabbt populär bland invånarna på Upper West Side, och ägarna bestämde sig för att expandera konceptet. Idag finns nio butiker runtom i New York, men ägarna har varit trogna sin vision om att sälja matvaror av hög kvalitet till sina kunder, och det har både genererat en trogen kundkrets och flera utmärkelser genom åren. 

Sortimentet är numera bredare än bara frukt och grönt, men alla varor är av samma höga kvalitet och man satsar på efterfrågade varor som ekologiskt odlat, kosher och deliprodukter samt närproducerat kött av hög kvalitet i eget styckeri. För den medvetne konsumenten finns här ett brett utbud som är svårt att hitta i vanliga matvarubutiker och är väl värt en omväg. Här kan man också hitta trevliga och goda presenter att ta med sig hem eller dela ut under sin resa, till exempel ostar, olivoljor och andra delikatesser.

Till skillnad från svenska delikatessbutiker som ofta är små och lågmälda är känslan på Fairway Market mycket mer av en marknadskänsla eller saluhall där varje setion i butiken är bemannad av kunnig personal. I rusningstid är det trångt och högljutt i butiken och marknadskänslan infinner sig snabbt och ger ytterligare en dimension till butikens namn. Vill man undvika trängseln är det lämpligt att komma under de mindre hektiska timmarna.


Öppettider: Måndag till söndag 06:00 - 01:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan