Canal Street Market

Canal Street market är inte en butik, utan en hel gata kantad av marknadsstånd och handlare. Detta är meckat för den som vill hitta billiga asiatiska produkter, då Canal Street är belägen i stadsdelen Chinatown. Som på alla äkta marknader är det högljutt och hetsigt, försäljarna gapar och vill sälja och det är det perfekta ställer att testa sina färdigheter när det gäller att pruta, kanske inte vår vanligaste talang som svenskar. 

Utöver de märkliga kinesiska matvaror och produkter som trängs i handlarnas stånd är det här gatan där du hittar billiga, naturligtvis piratkopierade, parfymer av de fina märkena, fejkade Gucci- och Louis Vuittonväskor av alla modeller och märkeskläder och solglasögon till alldeles för överkomliga priser för att vara äkta vara. Varorna kan säljas ifrån fasta platser, ur resväskor eller ibland av försäljare som närmar sig dig med erbjudandet och sedan tar dig med till en mer diskret plats runt hörnet. Många av dessa handlare sysslar med illegal försäljning och kommer att försvinna vid första tecken på polisnärvaro, men detta gäller bara de som handlar med piratkopior. De flesta av torghandlarna är fullt lagliga och kontrolleras av myndigheterna. 

Gatan är ofta fullpackad av både säljare och besökare så för den som inte uppskattar trängseln rekommenderas ett besök mitt i veckan. Helt folktomt är det dock aldrig på denna klassiska marknadsgata.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.