Bronx Zoo

Bronx Zoo

Bronx Zoo ligger precis som namnet avslöjar i stadsdelen Bronx. Här finns ungefär 4000 djur från över 600 olika djurarter, vilket gör Bronx Zoo till världens största zoo placerat i ett storstadsområde. Här finns däggdjur, fåglar, reptiler, fiskar och insekter ifrån hela världen.

Besökare kan gå runt på egen hand och utforska zooet, men det finns även guidade turer för dem som vill lära sig mer om djurlivet. Familjer som vill ha en upplevelse lite utöver det vanliga kan boka en heldag, eller natt, på zooet tillsammans med utbildad personal. Då får familjen prova på olika aktiviteter och även träffa djuren på nära håll.

Inne på området finns en stor restaurang som heter Dancing Crane Café. Här serveras både kall och varm mat och det finns allt ifrån smörgåsar och sallad till soppa och varmrätter. På menyn finns även vegetariska alternativ. Det finns dessutom ett flertal små caféer som har öppet då vädret tillåter. Lite här och var finns också små stånd som säljer snacks och dricka. Alla byggnader på Bronx Zoo är tillgänglighetsanpassade.

Bronx Zoo har öppet hela året om, men öppettiderna varierar med säsongen. Vintersäsongen infaller från den 4 november till den 29 mars och zooet är då öppet dagligen mellan kl 10:00 och 16:30. Under denna period har parken dock stängt på röda dagar. Utomhus kan även vissa delar av parken vara avstängda om vädret är dåligt. Biljettpriset är lite billigare under vinterhalvåret och som billigast är det i januari-mars då en vuxenbiljett kostar $20.95 och en barnbiljett $15.95. I November- december kostar samma biljetter $22.95 respektive $17.95. Pensionärer betalar ett par dollar mindre än för en vuxenbiljett.

Sommarsäsongen, som infaller mellan 30 mars och 3 november, har Bronx Zoo öppet alla dagar inklusive röda dagar. Måndag till fredag är zooet öppet mellan kl 10:00 och 17:00 och på helgerna och röda dagar mellan kl 10:00 till 17:30. Priset är detsamma under hela sommarperioden. För vuxna kostar en biljett $29.95 och för barn $19.95. Pensionärer går in för $24.95. På Bronx Zoo hemsida finns även rabatterade biljetter till försäljning.

 

Bilder

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Sara B

Jag har besökt många olika zoo i världen då det nästan är ett måste när man har familj men Bronx Zoo var helt klart en av de bästa jag har varit på om inte det bästa.

Det är väldigt stort och har väldigt många häftiga djur som jag inte förväntade mig att se just i Bronx. Helt klart värt att besöka dock är prislappen på nästan $30 men det kändes ändå som det var värt det.

Vi var där nu när det var kallt men det gick ändå att se alla djuren utan några större problem.

Rekommenderas!

karta
karta
Förstora kartan