ZARA

Zara är en spansk återförsäljare av kläder och accessoarers. Företaget grundades 1975 av Amancio Ortega och Rosalia Mera. Namnet Zara kommer från filmen "Zorba the Greek". Ortega och Mera ville till en början använda Zorba rakt av, men namnet visade sig vara upptaget. Därför fick det bli Zara. Företaget har över åren beskrivits som en stor spansk succé. Affärer har slagit upp sina dörrar snabbare över hela världen i en hastighet som få andra affärskedjor kan mäta sig med. 

Zara har kläder och accessoirer för både män och kvinnor. Cirka 50 procent av Zaras kläder produceras i Spanien vilket är ganska ovanligt med tanke på hur billigt kläder kan tillverkas i många andra länder. En liten del produceras dock Asien och Afrika. Det finns idag 1671 Zara-butiker spridda över världen.

Zara har tre butiker i New York. En ligger på Broadway, en på 5th Avenue och en ligger på Lexington Avenue. Butikerna är ofta välbesökta så det kan vara bra att gå och shoppa en veckodag när många av amerikanerna är på jobbet. New York är en modestad och det märks även på kläderna i de stora kedjorna. Zara i New York har ett stort urval av kläder. Troligen hittar du sånt du inte sett i andra Zara-butiker.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan