Staerk

Camilla Staerk som ursprungligen kommer i från Danmark. Hon tar avstamp i sitt skandinaviska ursprung när hon skapar modern design med flytande linjer på ett mycket personligt sätt. Staerk utbildades i London och fick snabbt ett positivt mottagande. Hon har blivit omskriven som en framtida modestjärna av tidningar som Women´s Wear Daily, New York Magazine och ELLE.

Staerks mycket personliga kollektioner har dragit till sig kändisar som Julianne Moore, Maggie Gyllenhaal, Liv Tyler och Connie Nielsen. Den danska modellen Helena Christensen blev så förtjust i Staerks design att hon valde att vara värdinna för Staerks debut i New York.

Sedan 2006 bor Camilla Staerk i New York. Butiken Staerk ligger i "Little Italy" på Mulberry Street 182. Butiken är lika dramatisk och poetisk i sitt uttryck som ägaren. Svarta gardiner i samma material som finns i flera klänningar draperar väggarna. Bänken klädd i krokodilskinn och porträtt av den danska konstnären Hans Henrik Lenfeldt skapar en känsla av glamour. Staerk arbetar mycket med läder blandat med andra mjukare material som jersey eller silke. Är man modeintresserad bör man inte missa Camilla Staerks butik. Kläder och accessoarer är på många sätt unika konstverk. Little Italy inbjuder dessutom till promenader och det finns flera trevliga caféer i området. 

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan