Saks Fifth Avenue

Saks Fifth Avenue

1867 grundade Andrew Saks ett företag som idag blivit känt som Saks Fifth Avenue. Butiken på femte avenyn öppnade emellertid inte förrän 1924. Saks Fifth Avenue är spridd i flera länder men har fortfarande kvar sitt stora flaggskepp på femte avenyn i New York. Saks Fifth Avenue ockuperar ett helt kvarter på femte avenyn och klättrar tio våningar mot himlen. Kliver man över tröskeln är det lätt att överväldigas. En hel dag försvinner fort när man vandrar genom butikerna som skyltar med exklisiva märken som Chanel och Louis Vuitton.

Saks Fifth avenue lockar till sig blivande brudar från hela världen. Här finns nämligen ett stort urval av brudklänningar av diverse märken. I USA är det vanligt att brudtärnorna kläs i matchande klänningar. Hos Saks Fifth Avenue finns allt man kan tänka sig inför ett kommande bröllop. På Saks Fifth Avenue finns också ett stort urval av ringar.

På Saks Fifth Avenue finns en särskild avdelning för stora storlekar. Ofta är det svårt att hitta kläder som är stora och ändå sitter bra. På Saks har designers som Dana Buchman och Marina Rinaldi arbetat fram kläder i större storlekar med en bra passform.

Services hos Saks Fifth Avenue är toppklass. Affären är enorm och inbjuder till shopping. I varje butik finns personal som är hjälpsamma och mycket hängivna sina kunder.

Öppettider: måndag - lördag 10.00 - 20.00, söndag 12.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Oskar

När vi skulle besöka New York för första gången så skrev vi ner Saks som ett måste på resan och mycket väl så blev det ett trevligt besök och ut gick vi lite fattigare. Jag som är man tillbringade större delen av min tid på våning 6 och 7 där de säljer till mesta del herrkläder.

Ett tips är att använda rulltrappan i stället för hissen för hissen tar evigheter och är inte värt det.

Jag spenderade en hel del pengar på Saks men även om du inte har planerat att handla så mycket vill jag helt klart rekommendera detta ställe. Vi var där på julskyltningen och det var ganska så häftigt dock var där vansinnigt mycket folk.

Priserna var relativt låga då mycket var On Sale och mycket märkeskläder var billigt men när det inte var On Sale så var det inte jätte billigt. Fortfarande billigare än i Sverige men jag höll mig till reapriserna då min resekassa var begränsad.

karta
karta
Förstora kartan