Niketown

Om man gillar Nike och utrustning är Niketown i New York ett måste. Här finns i princip allt man kan tänka sig om man håller på med sport. Det kan vara bra att inte slinka in en dag när det är mycket folk ute eftersom det gärna blir långa köer. Välj med andra ord hellre en måndag förmiddag än en lördag för ett besök.

Niketown är en enorm butik och det är lätt att känna sig lite vilse. Lyckligtvis finns gott om personal som gärna hjälper till och svarar på frågor. Byggnaden består av fem våningar. På de nedre våningarna hittar man diverse kläder och idrottsutrustning. I liten upplaga finns plagg som tillägnats kända idrottsprofiler. Längst upp i byggnaden är kläderna mer inriktade på mode. Här finns sportiga kläder som inte är skapade för att idrotta.

Märket Nike grundades i januari 1964 av Bill Bowerman och Phil Knight. Märket hette då Blue Ribbon Sports. 1978 ändrades namnet till Nike efter den grekiska Gudinnan Nike som står för seger. Nike sponsrar idag många av världens största atleter och idrottsmän. Nike har idag mer än 700 affärer över världen och finns i 45 länder utanför USA. Niketown i New York är ett av flaggskeppen, väl värld ett besök. För européer är priserna många gånger lägre än på hemmaplan.

Öppettider: måndag - lördag 10.00 - 20.00, söndag 11.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan