Henry Bendel

På femte avenyn i centrala New York ligger affären som alla modeintresserade män och kvinnor bör besöka så fort de landat i New York. Henry Bendel är fylld av modeaccessoarer, kosmetika, parfymer och juveler. Allt är presenterat på ett exklusivt och smakfullt sätt i den fyra våningar höga byggnaden. Redan 1895 öppnade Henry Bendel sin första butik, då i mindre skala. När Coco Chanel slog igenom i Paris blev Henry Bendel den första återförsäljaren av hennes märke i USA. Över åren har många nya designers fått sina märken introducerade hos Henry Bendel. Regelbundet arrangeras i butiken modevisningar för designerns. Att som designer få sina kläder och accessoarer presenterade på en sådan visning kan innebära ett genombrott inom modebranschen.

Handlar man hos Henry Bendel lämnar man butiken med den välkända brun- och vitrandiga bärkassen. Att bära en Henry Bendel kasse är att jämföra med att bära en finare väska. Den signalerar kvalitet och exklusivitet. Har man en mindre budget finns en sektion där det är ständig utförsäljning. Här kan man göra riktiga modefynd.

Idag finns Henry Bendels affärer spridda över hela USA. Flaggskeppet är emellertid i New York. Gör som sagt ett besök hos Henry Bendel vid nästa resa till New York. 

Öppettider: måndag - lördag 10.00 - 20.00, söndag 12.00 - 19.00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan