Dalaga NYC

Systrarna Michelle och Mary Mangiliman dök ner i sina filipinska rötter när de startade butiken Dalaga år 2006. Dalaga betyder Dam på filippinska, ett namn som är mycket passande för de färgstarka butikerna med väldesignade klänningar.

Butiken skapades för att vara en prisvärd butik med fokus på vackra klänningar, toppar, skor, väskor och accessoarer. Systrarna har valt att främst använda sig av lokala designers. 

New York Magazine har utnämnt butiken till " stället med New Yorks bästa klänningar", något som troligen är helt sant. Till följd av succén med den första butiken öppnades en ny upplaga av Dalaga i Greenpoint, Brooklyn. Den första butiken ligger fortfarande kvar i SoHO på Kenmare Street nummer 85.

Dalaga har lagt ut en storleksguide på hemsidan dalaganyc.com. Här kan man redan innan besöket mäta storlek inför besöket. Storlekar varierar mellan olika världsdelar och länder. Det är inte alltid enkelt att veta vad som passar. En europeisk 36 kallas exempelvis för tvåa i USA och fyra i Storbritannien. Det går bra att beställa varor online men varorna skickas bara inom USA. Är man i New York bör man besöka en Dalaga-butik. På hemsidan annonserar Dalaga om utförsäljningar. Det kan vara en god idé att hålla ögonen öppna.

Öppettider: Måndag till Lördag 12:00 - 20:00, Söndag 12:00 - 19:00

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.


karta
karta
Förstora kartan