Guide - Fira nyår i New York

Här är det fester överallt, hittar du något du gillar är det bara försöka få tag i en biljett, varje klubb firar på sitt sätt, och såklart du på ditt - huvudsaken för ett lyckat nyår är alltid gott sällskap och ett bra humör. Jag brukar alltid börja kvällen hemma med en god middag för att senare dra ut och göra natten till morgon. Att avsluta kvällen på Times Square kan dock aldrig riktigt gå fel. Det är har du vill hänga om det är din första nyår i staden. Det kommer vara proppfullt med folk, alla där för att skrika in det nya året till mäktiga fyrverkerier. Detta görs här traditionsenligt, med det sk. "ball drop" som infördes 1906. När bollen faller så översvämmas hela Times Square av konfetti som flyger i alla riktningar. En riktigt mäktig upplevelse.

Gillar du att släppa taget om allt en kväll som denna kan jag dock rekommendera Circle Line Cruisers, ett båtäventyr på nyårsnatten, öppen bar och tillgång till snacks. Ofta mycket skönt folk och glada berusade inrop i det nya året. En biljett hit kostar 120 dollar.

Det finns såklart lite mer alternativa sätt att fira på, till exempel, för de mer atletiska och hälsosamma människorna som inte vill häva i sig alkohol anordnas till exempel ett midnattslopp genom Central Park varje år, på 6,5 km, som sedan avslutas med alkoholfri champagne och raketer. 

Gillar du klassiskt? Så har New York filharmoniker konsert på nyårsafton varje år. Och skulle du råka missa det går det alltid skaffa sig biljetter till den flytande konserthallen

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.