Guide - Fira jul i New York

Det är förstått att det räcker att endast befinna sig i staden för att få den där speciella julkänslan här. Hela staden är som förälskad. Jultiden pågår länge i New York, den börjar redan någon gång i början av november (det är alltid strider om när den verkligen börjar, vissa påstår att det är någon gång efter Thanks Giving) och pågår sedan glatt ända fram till julhelgerna i December, och gärna lite in på det nya året också. Amerikanarna är som galna i denna högtid, är det något du söker, så hittar du det under den mysiga julhetsen i New York. 

Det händer otroligt mycket under juletiden i New York, och något du absolut inte får missa är när julgranen tänds vid Rockefeller Center. En mycket omtyckt jultradition - detta inträffar varje år i slutet av november. År 2012 firade denna tradition 80-års jubileum. Tändningen av granen sker nu för tiden i TV, detta inträffade första gången år 1951. 

Att åka skridskor i Central Park är ännu en sån där idyllisk julaktivitet som är mycket uppskattad denna tid på året, amerikanare som turister trängs på isen iklädda tjocka yllevantar. Ta med dig varm choklad, de bästa vännerna eller familjen och spendera en hel dag här.

Att julhandla är dessutom ett måste, och känner du inte för att springa i affärer och trängas bland alla andra julstressade och leta julklappar så är det värt att bara gå och titta på den fantastiska julskyltningen, framförallt Bloomingdales är speciellt kända för sin extraordinära utsmyckning denna tid på året.

Kommentarer

Fyll i fälten nedan för att kommentera. Kommentarer kan ta upp till 48 timmar att bli godkända.


Administratör

Bli den första att kommentera den här artikeln.