Tips på hur du kan finansiera din New York resa

Att resa till New York är för många en dröm och oftast gör man denna typ av resor endast en gång i livet. Så klart finns det personer som fortsätter att åka till New York årligen, men för medelsvensken så räcker en gång väldigt långt.

För att kunna se och göra allt i New York så kan resan bli relativt dyr jämfört med många andra resmål. Åk inte till New York om du har tänkt spendera så lite pengar som möjligt för då kommer du antagligen bli väldigt missnöjd med resan.

Charterresa kan vara ett alternativ - Paketresa

Det finns en del charterresor att använda sig av för att åka till New York och ibland går det även att dela upp paketresan på avbetalning även om det är ovanligt.

För de flesta som åker till New York så är inte en färdig paketresa ett alternativ då man gärna skräddarsyr sin egna vistelse i New York.

Låna pengar till sin drömresa blir allt mer populärt

Vi ser allt fler som har börjat låna till sina drömresor och oftast är det inte till hela resan som folk lånar till, utan många gånger är det kanske bara till hotellet eller flygstolen. För de flesta så är en New York väldigt dyrt och för att kunna njuta full ut så behöver man ha lite pengar för att lyxa till resan ut över det vanliga.

Men det finns så klart olika anledningar till varför man skulle vilja låna pengar till en resa och många som tar lån gör det för att skapa ett oförglömligt ögonblick. Dessa tillfällen kan vara någon form av kärleksresa eller så är det ens smekmånad man vill tillbringa i New York.

Så vilka alternativ finns det för att kunna låna pengar snabbt till sin drömresa? Det vanligaste är att man ansöker om ett vanligt blancolån / privatlån. D.v.s. ett vanligt lån utan säkerhet.

Problemet med ett privatlån är att det är svårt att låna mindre lånebelopp som 6000 – 10 000 kr då de flesta storbanker inte gillar onödiga smålån. De tjänar helt enkelt inte några pengar på det. Det finns dock långivare som erbjuder mindre lånebelopp, även som vanligt privatlån men det är ganska ovanligt.

Finansiering med ett snabblån

Det andra sättet för att låna pengar är så kallade snabblån eller SMS-lån som det ibland kallas för. De flesta som hör SMS-lån vänder vid dörren direkt då de har hört så mycket negativa saker som flera tusen procent ränta med mera. Det är ju inte hela sanningen egentligen.

För det första så är effektiv ränta inte samma sak som vanlig ränta. Effektiv ränta inkluderar exakt alla kostnader för lånet och räknas ut på 12 månader vilket också är därför som den effektiva räntan oftast hamnar på några hundra procent.

Tar man ett snabblån så lägger man definitivt inte upp lånet på 12 månader för då kommer det bli dyrt. Det vanligaste är att man har en löptid på ungefär 1-3 månader och då blir inte lånet speciellt dyrt heller.

Snabblån är också betydligt snabbare än vanliga privatlån och det finns faktiskt flera långivare som erbjuder snabblån med direkt utbetalning redan samma dag. Till och med helt räntefritt och kostnadsfritt lån upp till 30 dagar.

Om du är intresserad av att läsa mer om just snabblån / SMS-lån så rekommenderar vi bland annat SMS-lån jämförelsen som jämför de flesta små lånebelopp som t.ex. låna 10000 kr eller liknande

Vill du verkligen gräva ner dig extra kring snabblån så finns det alltid Wikipedia – Snabblån.